„Blues bizar de Bucuresci”, piesă nou lansată de Mike Godoroja & Blue Spirit feat. Marcian Petrescu

26 07. 2024, 15:39

În urmă cu doar câteva ore, Mike Godoroja & Blue Spirit feat. Marcian Petrescu au lansat o piesă absolut fabuloasă, un blues arhaic în producția căruia artiștii s-au folosit de măiestria mai multor instrumente muzicale regale: cigar box guitar, banjo, Hurfy gurdy sau instrumente de natură orientală.

Piesa are o poveste, la rându-i, parcă extrasă dintr-un roman scris de cel mai romantic narator. „S-a născut” în sufrageria decorată în stil interbelic a actriței Ioana Crăciunescu, în cadrul unei sesiuni de improvizație de poezie și blues.

”„Blues bizar de Bucuresci” este rodul colaborării pe care am avut-o cu unul dintre cei mai vechi prieteni de-ai mei, cu care am cântat în proiectul „Blue Spirit” mai mult de 10 ani de zile, iar el este Macrian Petrescu, cel mai important muzicuțist în română. Inițial, piesa „a fost cântată” de o chitară și voce, însă după ce am intrat în studio am decis să abordăm peste 10 instrumente acustice cu care am creat acest tot.”, declară Mike Godoroja.

Piesa beneficiază de un videoclip a cărui acțiunea se petrece în Bucureștiul interbelic, videoclip care a fost realizat de un as într-ale fotografiei, Octavian Balea, unul dintre puținii fotografi europeni care mai folosește cameră pe trepied mare cu burduf și imortalizează imaginea pe placă de sticlă.

„Clipul are specificul unui documentar alb-negru și este realizat după scenariul regizorului Paul Călinescu. Îmi doresc să mai spun că piesa este în limba română, ceea ce îi conferă un plus de autenticitate”, conchide artistul.